lördag 14 september 2013

Tack alla för en fantastisk insats i kyrkovalsrörelsen

Den socialdemokratiska kyrkogruppen har nu arbetat 11 månader med kyrkovalet. Vi började med att utforma vårt valprogram med ideologi och framtidsvisioner för Svenska kyrkan inom Umeå kommun. I det arbetet har 300 personer deltagit! En stor del av arbetet skedde i studiecirkelform. Så här formulerar vi vårt huvudbudskap i en av våra valaffischer.


Under våren och hösten har vi arrangerat mer än 100 möten där kyrkovalet har varit ett av inslagen. Våra temainslag har bland annat varit: Kyrkans roll i samhället, Varför vi som parti engagerar oss, Internationellt samarbete, Barnfattigdom - vad gör vi som parti och vad gör kyrkan, Sociala frågor - diakoni, Allas lika värde - vad innebär det i praktiken, Vad vill övriga nomineringsgrupper i kyrkan?

Vi har skrivit insändare, vägt våra argument, debatterat, haft torgmöten, delat ut valmanifest och rosor. Alla kännetecken för en framgångsrik och levande folkrörelse.

Våra socialdemokratiska kandidater och våra sympatisörer har nått ut till många tusen medlemmar i kyrkan som nu har att välja vilka representanter som ska ta plats i kyrkans styrelser den kommande fyraårsperioden.

Socialdemokraterna är det enda alternativet för den som vill ha en öppen folkkyrka som värnar om alla medlemmars lika rätt att delta. Vi är till exempel de enda som arbetar för avgiftsfri konfirmation och barn- och ungdomsverksamhet. Vår ideologi innebär att ingen ska behöva avstå på grund av bristande ekonomiska resurser.

Nu ber jag er alla att gå och rösta. Idag lördag förhandsröstning i glashuset. I morgon söndag i din vallokal - se röstkortet. Hittar du inte igen det - ta med legitimation och sök vallokalen på nätet, www.svenskakyrkan.se/umea

Jag ser fram emot ditt förtroende som väljare och din röst!
Tack alla valarbetare! Vi ses nu på Rådhustorget i Umeå kl 12.00-13.00.
Roland Samuelsson, Valledare (s)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar