söndag 1 september 2013

Olle Burell gav många goda argument inför kyrkovalet



Vid socialdemokraternas valupptakt inför kyrkovalet deltog ett 70-tal personer. Speciellt inbjuden talare var Olle Burell, gruppledare för den socialdemokratiska kyrkomötesgruppen.

Olle betonade att socialdemokraterna i Umeå har mycket stora förutsättningar att göra en lyckad valrörelse och ännu ett framgångsrikt resultat i kyrkovalet.

Olle framhöll sig också vid det faktum att hela 70 procent av den svenska befolkningen är med i Svenska kyrkan. En stor del av dem önskar att kyrkan ökar sin diakonala verksamhet och att man ger alla barn och ungdomar möjlighet att delta i kyrkans verksamhet genom att ta bort alla avgifter på läger- och gruppverksamheter. Inför valet till Umeå Pastorat är Socialdemokraterna den enda nomineringsgrupp som driver den frågan.

Radikal i rättvisefrågor och internationell solidaritet

Socialdemokraterna är också det enda alternativet för dem som vill rösta för en kyrka som är radikal när det gäller rättvisefrågor och internationell solidaritet: "Den kristna kyrkan är världsvid. Det centrala begreppet solidaritet uttrycker dess värdegrund. Det innefattar ALLA människor, både nära oss och långt borta. - Tredje världen- finns inte, bara EN värld där vi delar villkor och framtid, " skriver socialdemokraterna i Umeå i sitt valmanifest.


Foto: Anna-Lena Bergman


Du som vill att kyrkan ska leva upp till rättvisa och solidaritet, rösta i kyrkovalet och lägg din röst på socialdemokraterna.

"...nu skall ert överflöd avhjälpa deras brist, för att en annan gång deras överflöd skall amhjälpa er brist. Så blir det jämvikt," (2 Kor 8:14)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar